Gratis Webinar: een duurzaam en comfortabel huis

Maak het beste plan voor jouw gezonde en comfortabele huis

Wat heeft duurzaamheid te maken met onderhoud van je huis en een goed binnenklimaat? Alles!

De Coöperatie organiseert 16 maart a.s.  een webinar waarin duidelijk wordt dat het één niet zonder het ander kan. Aan de hand van 3 voorbeeldwoningen in Cranendonck nemen we je mee op reis door je eigen woning.

Natuurlijk gaat het over energiebesparing, maar dat kan niet los gezien worden van andere belangrijke zaken zoals onderhoud, gezonde binnenlucht en een huis wat lekker warm is in de winter, en lekker koel in de zomer. Aan de hand van concrete voorbeelden zie je hoe het mes aan meerdere kanten snijdt. Het webinar is vooral praktisch ingestoken. Zo krijg je minimaal 7 belangrijke tips voor een goed CV-systeem in je huis.

Dit webinar heeft eerder plaatsgevonden op 20 januari j.l. Maar ook dan kan dit webinar nog interessant zijn. We bezoeken een nieuwe woning en laten zien wat er gebeurd is met de woningen uit het eerder seminar. Dus leermomenten genoeg.

Datum: 16 maart 2021

Tijd: 20.00 uur – 21.30 uur

Kosten: gratis. Ook voor niet-leden van de Coöperatie Cranendonck.

Aanmelden doe je door een mail te sturen naar info@cooperatiecranendonck.nl met als onderwerp “aanmelding webinar 16 maart”. Je ontvang dan meer informatie via de mail en natuurlijk de link naar het online webinar.

Verhoogde wal voor zonnepark Oranje Nassaulaan

Meerdere bewoners en wandelaars hebben hun zorgen uitgesproken over de oorspronkelijke inrichting van het voorgenomen zonnepark aan de Noordzijde, bij het Driebos. Met name het verlies van het weidse uitzicht speelt hierbij een belangrijke rol.

Tijdens een interactieve sessie met bewoners zijn meerdere alternatieven besproken, waaronder een door een bewoner voorgestelde alternatief van een verhoogde wal. Dit alternatief kon op de meeste instemming rekenen.

Het voorstel van de verhoogde wal is op ambtelijk niveau met de gemeente afgestemd, goedgekeurd en daarmee in de uiteindelijke vergunningaanvraag opgenomen.

De uiteindelijke vergunning moet worden goedgekeurd door de gemeenteraad. De datum daarvoor is nog niet vastgesteld. Wij houden u uiteraard op de hoogte.

Hieronder enkele visuals van de nieuwe situatie.

voorgenomen zonnepark Oranje Nassaulaan

Solarfields en de Coöperatie Cranendonck hebben het voornemen om een zonnepark te ontwikkelen aan de Oranje Nassaulaan.

Het voornemen is een zonnepark te ontwikkelen met een capaciteit van 8,4 MWp. De beoogde locatie bevindt zich ten zuidoosten van het dorp Maarheeze en heeft een oppervlakte van ongeveer 7,4 hectare. Hiermee kunnen naar schatting jaarlijks 2800 huishoudens worden voorzien van duurzaam opgewekte energie. Dit past in de duurzame ambities van de gemeente Cranendonck.

Kijk voor meer informatie ook eens op de projectpagina van Solarfields.