Digitaal EnergieCafé op 26 januari 2022

Door omstandigheden gaan we dit jaar van start met een digitaal EnergieCafé. Op 26 januari 2022 hebben we Piet Arkesteijn bereid gevonden om een digitale presentatie te geven over ‘Warmtepompen’. Piet, afgestudeerd aan de TU in Delft, is lid van Veldhoven Duurzaam. Een vereniging van enthousiaste vrijwilligers die kennis rondom verduurzaming verzamelen en delen met anderen. Tijdens dit digitale EnergieCafé belicht Piet diverse kanten van een warmtepomp: waarom zou je een warmtepomp nemen, welke soorten zijn er, hoe werkt het, hoe zit het met kosten en opbrengsten? Verder natuurlijk tips en adviezen.

Zoals gebruikelijk bij een EnergieCafé is er ook nu veel ruimte voor vragen en discussies.

Datum: 26 januari 19.30 uur

Kosten: dit EnergieCafé is zowel voor leden als niet-leden gratis

Plaats: digitaal via een link

Aanmelden is verplicht. Meld je aan op  info@cooperatiecranendonck.nl. Uiterlijk 1 dag van tevoren ontvangt je de link die toegang geeft tot de digitale presentatie.

——————————————————————————————————————

Verduurzamen van mijn huis: weer verplaatst van 19 januari naar 9 maart

Al eerder is het EnergieCafé als gevolg van Corona, verplaatst van 1 december 2021 naar 19 januari 2022. Maar helaas, het zit niet erg mee. Binnen de geldende Corona-regels kunnen we het EnergieCafé nog steeds niet organiseren. Dus ook op 19 januari kan het niet doorgaan. Maar……..wat in het vat zit, verzuurd niet. Dit onderwerp komt op 9 maart weer terug. Inschrijven hiervoor kan nu al op   info@cooperatiecranendonck.nl.

Voor leden van de Energie Cooperatie Cranendonck is het EnergieCafé uiteraard gratis. Niet-leden betalen € 5,– entree. Mocht je ter plekke besluiten lid te worden van de ECC dan wordt dit bedrag verrekent met de jaarlijkse contributie van € 10,–.

—————————————————————————————————————–

EnergieCafé van 1 december gaat niet door en wordt verplaatst naar:       19 januari 2022.

Helaas rijdt Covid ons behoorlijk in de wielen. Met de huidige richtlijnen van het RIVM, kan het EnergieCafé van woensdag   1 december niet door gaan. Bij dit onderwerp en deze spreker vinden we het belangrijk dat mensen met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Daarmee is een digitaal EnergieCafé geen goed alternatief. Vandaar dat we besloten datum te verzetten naar 19 januari 2022.

Uiteraard is ook die datum onder voorbehoud van de dan geldende RIVM-regels.

Aanmelden kan nu al op info@cooperatiecranendonck.nl  en mocht het onverhoopt niet doorgaan, dan laat wij u dat tijdig weten.

==========================================================================================

Hoe verduurzaam ik mijn huis? Een nieuw thema voor het EnergieCafé van 1 december a.s.

Na het geslaagde EnergieCafé op 29 september hebben we alweer een nieuw EnergieCafé gepland op 1 december 2021.  Jeroen van Hemert, woonachtig in Heeze komt vertellen wat hij gedaan heeft om zijn hoekhuis uit 2005 te verduurzamen.

Op deze avond komt o.a. aan de orde tegen welke problemen hij aan is gelopen, welke maatregelen heeft hij genomen, kosten in verhouding tot besparingen, enz. Uiteraard is er veel ruimte voor vragen en discussie.

Hij heeft aan de lijve ondervonden dat hier niet alleen technische zaken een rol spelen. Gewoontes en gedrag spelen een belangrijke rol in het hele verduurzamingsproces.

Op dit moment is nog niet bekend hoe de Corona maatregelen er begin december uit gaan zien. Mocht de 1,5 meter weer worden ingesteld, dan is er helaas een maximum aan het aantal bezoekers. De toelating is dan op volgorde van aanmelding.

Dus……. aarzel niet en meld je aan op info@cooperatiecranendonck.nl

Plaats: De Smederij, Dorpsstraat 26, 6027 PG Soerendonk

Tijd: 19.30 – 21.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten, eventueel onder het genot van een drankje.

Kosten: Gratis voor leden van de Energie Coöperatie Cranendonck, voor niet-leden is de entree € 2,50 . Er is een mogelijkheid om ter plaatse lid te worden van de Energie Coöperatie. Het entree-bedrag vervalt dan. Het lidmaatschap is (op dit moment nog) gratis.

In verband met de nieuwe Corona-regels wordt dit EnergieCafé mogelijk digitaal georganiseerd. Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie over het EnergieCafé.

=============================================================================================

Woensdag 29 september: Het EnergieCafé is er weer!!

Voor het eerst sinds lange tijd organiseren wij als Energie Coöperatie Cranendonck weer een ‘echt’ EnergieCafé.

Dé plaats om met elkaar te praten over zaken rondom de energietransitie, je kennis te verbreden, je ervaringen te delen en natuurlijk elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje.

Waar praten we over in het EnergieCafé?

Grootschalige opslag van duurzaam opgewerkt energie.

Een opmerkelijk initiatief uit ons eigen Brabant.

De Basalt Accu, ontwikkeld door CESAR Energy-store uit St. Oederode

Cees van Nimwegen oud-ingenieur bij Philips en nu, zoals hij zelf zegt, ‘uitvinder’ heeft de Basalt Accu ontwikkelt. Samen met Cees, is Gonny van der Vorst de drijvende kracht achter dit verrassende initiatief. Gonny komt ons 29 september alles vertellen over deze nieuwe manier van energieopslag. Een opmerkelijk kansrijk initiatief wat ontwikkeld wordt in ons eigen Brabant, om de hoek in St. Oederode.

Nederland moet, en gaat van het gas af. Het laatste woord is daar nog zeker niet over gezegd, maar dat ons de komende jaren een grote omwenteling te wachten staat is wel duidelijk. De toekomst is aan andere energiebronnen, met alle consequenties van dien. Duurzame energie, opgewekt via zon en wind, is noodzakelijk voor het milieu en het reduceren van de CO2 uitstoot. De komende jaren zal deze productie snel groeien. De mismatch tussen aanbod van- en behoefte aan energie kan niet meer door de centrales worden opgevangen, waardoor er kostbare duurzaam opgewekte energie niet kan worden benut. De Basalt Accu kan mogelijk bijdragen aan de oplossing. In Ecodorp Boekel wordt de techniek nu voor het eerst toegepast.

Kun je niet wachten en wil je alvast meer weten over dit Brabantse initiatief, kijk dan hier op de website of op onderstaande artikelen:

https://cesar-energystorage.com/wp-content/uploads/2021/01/findagblad.pdf

https://cesar-energystorage.com/wp-content/uploads/2021/04/Geo.brief_.pdf

Spreker:  Gonny van der Vorst

Bedrijf: Ceasar-Energy storage (https://cesar-energystorage.com) uit St. Oederode

Datum:

Woensdag 29 september 2021

Plaats:

De Smederij, Dorpsstraat 26, Soerendonk

Tijd:

19.30 – 21.30 uur

Na afloop is er gelegenheid om, met elkaar na te praten, eventueel onder het genot van een drankje.

Kosten:

  • Gratis voor leden van de Energie Coöperatie Cranendonck
  • € 2,50 voor niet-leden (er is een mogelijkheid om ter plaatse lid te worden van de Energie Coöperatie. Het entree-bedrag vervalt dan. Het lidmaatschap is gratis.)

Aanmelden:

Wil je de nieuwe kennismaking met het EnergieCafé niet missen? Wil je zeker weten dat er plaats is voor jou? Meld je dan nu aan op info@cooperatiecranendonck.nl onder vermelding van ‘EnergieCafé Basalt”.

Wij hopen jullie weer in grote aantallen terug te zien bij dit EnergieCafé en wij zijn blij jullie eindelijk weer kunnen begroeten.


————————————————————————————————————————————————————-Als gevolg van de Corona maatregelen kan het EnergieCafé voorlopig niet doorgaan. Dat betekent niet dat we niet geinteresseerd zijn in uw meningen, overdenkingen of vraagstukken. Laat het ons weten via ons mailadres: info@cooperatiecranendonck.nl. Zodra het weer mogelijk is ontmoeten wij u weer graag in ons EnergieCafé.

Hieronder krijgt u een idee van de onderwerpen en sfeer van de EnergieCafés in het verleden.

Tot binnenkort.

—————————————————————————————————————————————————————

Het EnergieCafé is de manier om met dorpsgenoten in contact te komen en met elkaar te spreken over duurzame energie, na te denken en misschien wel te verwonderen en te verbazen. Wie weet ga je met andere inzichten naar huis als je gekomen bent.

Het EnergieCafé richt zich steeds op een actueel thema dat wordt belicht door een deskundige spreker, bij voorkeur iemand uit onze eigen gemeente.

De Brabantse gezelligheid vinden wij belangrijk en daarop is het format van het EnergieCafé ingericht. Dus ruimte voor discussie en reflectie, het gesprek met elkaar en de borrel op het einde.

Het EnergieCafé is voor en door inwoners van Cranendonck.

Waar?

Het EnergieCafé wordt wisselend in één van de drie dorpskernen van onze gemeente Cranendonck georganiseerd van 19.30 tot 21.30 uur.

Wanneer?

Het EnergieCafé wordt op onregelmatige basis georganiseerd. Aanleiding voor een bijeenkomst is een actueel thema. Kijk in de agenda (link) voor de toekomstige data.

 Energiecafé “Van Gas Los – Maar hoe dan? (en hoe vooral niet!)”

De kranten staan er vol van : We moeten van het gas af want de gaskraan gaat dicht i.v.m. de aardbevingen in Groningen, we moeten minder gas gaan gebruiken want “Parijs” en er mogen geen CV-ketels verkocht worden na 2020 (zeggen ze). Lezing Energie Coöperatie Cranendonck is verheugd dat ze Energieadviseur Lars Boelen heeft kunnen strikken. Hij geeft op 2 oktober 2018 een lezing over “VanGasLos” en neemt je mee op een helikoptervlucht over het traject van de energietransitie van woningen dat voor ons ligt. Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden en de nodige verrassende inzichten gaat U deze avond gegarandeerd in een compleet andere staat van verwarring naar huis dan waarin U naar het Energiecafé kwam. Verontrustende inzichten en geruststellende woorden afgewisseld met vele anekdotes uit de adviespraktijk van de adviseur die zichzelf in de markt zet als Huizenfluisteraar. Verslag Energiecafe Op dinsdag 2 oktober was er een Energiecafe in De Smederij te Soerendonk met als Thema  “VanGasLos”. Overzicht bezoek van Energiecafe van het gas los Het cafe was heel druk bezocht (40 personen) om naar een lezing te luisteren van Lars Boelen. Lars is nam ons in een helikoptervlucht mee in een traject van de energietransitie van woningen dat voor ons ligt. Centraal in zijn lezing stond: We gaan van het gas af maar hebben we wel een plan????? Verder ging hij in op hoe wij een oplossing kunnen kiezen die bij onze specifieke situatie het goede alternatief is. Kijk daarbij integraal naar de woning en naar je woonwensen en hou in mijn plannen alvast rekening te houden met zaken als levensloopbestendigheid, toekomstige ontwikkelingen in energieland zoals elektrisch autorijden en regenwateropslag. Voor meer informatie verwijzen we je naar website Lars Boelen


woensdag 14 maart 2018

Waar: De Smederij, Soerendonk zie routebeschrijving hiernaast Hoelaat: om 19.30 uur Energiecafé 17 mei in combinatie met Algemene Leden Vergadering. Energiecafé van 14 maart heeft als thema klimaatverandering. Graag vantevoren even aanmelden info@cooperatiecranendonck.nl Energiecafe aankondiging 17 mei


Energiecafé 11 oktober 2017

Waar: De Smederij, Soerendonk zie routebeschrijving hiernaast Wanneer: woensdag 11 oktober, om 19:30 uur Energiecafé met gastspreker Koen Berkers van Ventilair Group uit Eersel, een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van ventilatie systemen. Koen Bekers heeft antwoord gegeven op verschillende vragen over gezond binnenklimaat. Vragen zoals: Hoe gezond zijn onze woningen? Wat weten we van binnenklimaat? Vocht, CO2, fijnstof en zelfs Radon. Allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op onze gezondheid. Groep mensen die Energiecafe bezoeken Koen heeft het gehad over hoe de gebouwen / woningen tegenwoordig gerenoveerd of gebouwd worden. Hierin is heel wat veranderd en deze veranderingen en eisen zullen de komende jaren nog doorgaan. Denk hierbij aan verandering in isolatie, kierdichting en aan eisen van de diverse installaties in gebouwen / woningen. Wat zijn nu deze eisen en veranderingen en hoe moeten wij hiermee omgaan (bewustwording) en hoe kunnen we hierin de juiste keuzes maken. Wat kunnen gevolgen zijn als we samen of individueel de verkeerde keuzes maken. Er zal hoe dan ook de komende jaren een verduurzaming plaats gaan vinden. Hoever ben jij en ben je dan in staat om bewust goede keuzes te maken? Borrel De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel en gezellig nakletsen. verslag Energiecafé 11-10-2017 downloaden


Energiecafé 7 december 2016

Waar: De Smederij, Soerendonk zie routebeschrijving hiernaast
Wanneer: woensdag 7 december 2016, om 19:30 uur

Op de agenda staat:

Overstappen naar een andere energieleverancier.
Neem voor deze avond uw energierekening mee en bepaal zelf welke energieleverancier voor u het meest gunstig is gelet op uw verbruik en uw situatie (bijvoorbeeld je hebt al zonnepanelen). Energiedeskundigen staan u bij in het maken van een keuze. Neem uw laptop mee.

Informatie over zonnepanelen
Over zonnepanelen is al veel bekend. Tijdens deze avond kunt u in gesprek met gebruikers en materie deskundige bepalen of zonnepanelen voor u interessant zijn. Neem uw laptop mee.

Informatie over warmtepompen
Warmtepompen. Wanneer en in welke situatie is het interessant voor u om deze aan te schaffen. Tijdens deze avond kunt u in gesprek met gebruikers en materie deskundige bepalen of een warmte pomp voor u interessant is. Neem uw laptop mee.

Meer informatie en agenda  energie-cafe-7-december-2016


Energiecafé 19 september 2016

Waar: De Smederij, Soerendonk zie routebeschrijving hiernaast Wanneer: maandag 19 september 2016, om 19:30 uur Verslag Energiecafe 19 september 2016 Na opening en welkom door vz Peter Brils heeft Ellen Logtens ons meegenomen met haar duurzaam avontuur door Borneo. Ze heeft een jaar in een luxe lodge midden in de jungle gewerkt om de bedrijfsvoering te verduurzamen. Dit was nodig voor de impact op de omgeving, maar ook voor het (eco)toerisme. Landschap van Borneo met olifanten en Orang OetanEerste grote winst is gehaald door het uitbannen van wegwerp verpakkingen en het gebruiken van mooie herbruikbare drinkflessen en shampoopotten.

Lees meer
Daarna is de afvalberg aangepakt. In plaats van al het afval net buiten het natuurgebied dumpen, is men scheiden en recyclen. Hiervoor moest ook het personeel worden opgeleid en geïnstrueerd. Hoog energieverbruik door energieslurpende apparaten (airco’s) zijn afgeschaft en vervangen door passief design, waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ventilatie, inzet van zonne-energie en zuinige verlichting. Midden in de jungle is geen riool en de schoonmaakmiddelen die werden gebruikt waren niet goed voor de septic tanks. Door inzet van effectieve micro-organisme en uitsluitend natuurlijke schoonmaakmiddelen kan afvalwater beter worden gereinigd en schoner worden teruggebracht in het milieu. Naast de mooie resultaten is de wens om nog verder te verduurzamen, bijvoorbeeld door inzet van elektrisch vervoer. Presentatie-Borneo-19-09-2016 downloaden Het beste energieadvies maak je samen Door Pierre Rooymans is een terugkopping gegeven op de cursus 0-op-de-meter, die afgelopen jaar door 15 deelnemers is gevolgd en de aankondiging van een nieuwe cursus. Deze staat weer voor alle inwoners uit Cranendonck open voor inschrijving. De bedoeling is om samen en met elkaar te zorgen voor een lage energierekening en een gezond & comfortabel huis. De cursus bestaat uit 3 avonden en een huisbezoek. Op de eerste avond stel je je huis voor en krijg je inzicht in je verbruik. Vervolgens wordt een energiebalans opgesteld, waarbij ex-cursisten je helpen om een rekensheet in te vullen. Afhankelijk van je wensen maak je een plan van aanpak voor je eigen huis. Voor sommige betekent dit investeren in duurzame maatregelen, maar andere hebben inzicht en een plan voor de toekomst (natuurlijke vervangingsmomenten , renovatie of verhuizing). Aanmelden voor de nieuwe cursus kan via de site data avond 1: donderdag 3 november, avond 2: donderdag 8 december, avond 3: donderdag 2 februari. Aanvang 19.30 uur, locatie: De Smederij, Soerendonk De kracht van de coöperatie is gebruik maken van elkaars kennis & kunde. Om hier invulling aan te geven wordt op de site van de coöperatie een kennis-matrix geplaatst, waarop inwoners aan kunnen geven waar hun expertise ligt en contactgegevens. Wij nodigen iedereen uit om deze verder aan te vullen. Vanuit de regio is gevraagd of er behoefte is aan een training thermografie/warmtebeeldcameracursus. Er zijn reeds 3 leden die deze training hebben gevolgd en het plan is om hier deze winter actief mee aan de slag te gaan. Heeft u hier interesse in, dan kunt u zich aanmelden. Tot slot is onder het genot van een borrel het energiecafe afgesloten. verslag Energiecafé 19-09-2016 downloaden

Energiecafé 18 januari 2016

Verslag Energiecafé “Nul op de Meter” op 18 januari 2016

Opening
Pierre Rooymans (Coöperatie Cranendonck) heet iedereen welkom en geeft een toelichting op het programma.

Subsidie Gemeente
De avond begint met het goede nieuws dat Gemeente Cranendonck heeft de coöperatie subsidie toegezegd voor de jaren 2016 t/m 2018 als bijdrage in de uitvoering van projecten en operationele kosten. De coöperatie heeft geen inkomsten en draait volledig op en met vrijwilligers van en voor de Cranendonckse gemeenschap. Deze subsidietoekenning betekent dat we ons programma tot 2019 kunnen uitvoeren.

Lees meer

Monitoring
Gert Jan van Dijk (Coöperatie Cranendonck) geeft een toelichting op de stand van zaken m.b.t. het project Monitoring. In het kader van dit project kunnen deelnemers hun eigen energieverbruik bijhouden en zien waar en wanneer het energieverbruik het grootst is. Op basis hiervan kunnen zij maatregelen nemen om het gebruik te beperken. Gert Jan geeft aan dat vanaf 19 januari e.e.a. gereed is en de software operationeel. Er is nog plaats voor deelnemers aan dit project. Belangstellenden kunnen zich aanmelden. Zij moeten daarbij een mandaat verstrekken zodat de coöperatie hun gegevens over het energieverbruik wettelijk mag ontvangen en gebruiken. U bent namelijk altijd baas over uw eigen gegevens.

Wilt u zich aanmelden voor het Project Monitoring?
Stuur een mail naar info@cooperatiecranendonck.nl.

Warmtebeelcamera
Luut van Slooten van Zummere Power (Coöperatie Someren) geeft een toelichting op (het gebruik) van de warmtemeter. Met deze meter kan je warmteverschillen detecteren van woningen. De camera geeft door middel van kleurschakeringen aan waar warmte bedoeld of onbedoeld de woning verlaat. . Dit is een hulpmiddel om effectieve energiebesparende maatregelen voor een huis te nemen. Het kan gaan om kleine maatregelen in de vorm van radiatorfolie of tochtstrippen. Maar ook om grotere maatregelen zoals het aanbrengen van isolatie, vervanging van kozijnen of vervanging van ventilatiesystemen. De aanwezigen kregen in kleine groepjes, buiten een demonstratie van deze meter. Door alle regionale cooperaties samen is deze dure camera aangeschaft. Om de meter te kunnen gebruiken is een cursus nodig. Vanuit de Coöperatie Cranendonck heeft Anke Janssen de cursus warmtemeter gevolgd. Zij zal bij de deelnemers aan de cursus Nul op de meter (zie hieronder) thuis opnames maken met de warmtemeter. Deze beelden worden tijdens de cursus besproken.

(Cursus) “Nul op de meter”
Felix van Gemen (Coöperatie Cranendonck) geeft een toelichting op de cursus Nul op de meter, die binnenkort van start gaat. Felix heeft zelf een woning met Nul op de meter en vertelt hoe hij dit gerealiseerd heeft. Hij gaat daarbij in op de warmteverliezen en warmtebronnen in een woning, het belang van kierdichting en goede ventilatie. Hij wijst ons ook op de samenhang tussen de verschillende maatregelen. Zo zijn maatregelen gericht op kierdichting alleen terwijl de woning nog niet geïsoleerd is, niet zinvol. Iedere woning met zijn/haar bewoners is maatwerk. In de cursus speciaal voor inwoners van Cranendonck zal hierop verder worden ingegaan. Tijdens het Energiecafé was de cursus meteen volgeboekt met 15 deelnemers. Mochten er meer mensen interesse hebben dan kunnen ze dit laten weten.

Gezien de grote interesse zal in het najaar zal de cursus nogmaals worden gegeven.
Je kunt je hiervoor al aanmelden door een email te sturen naar felix@cooperatiecranendonck.nl.

Borrel.
De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel.

nul_op_de_meter

Bezoek de cursussite


Energiecafé 26 november 2015

Domotica en Slim Wonen

Waar: Gemeenschapshuis De Borgh, Budel
Wanneer: Woensdag 26 november, om 19:30

Nu er steeds meer aandacht voor domotica is, zal dit bij een steeds groter publiek dagelijkse realiteit worden. Wie echter daadwerkelijk domotica wil toepassen in een woonomgeving of zorgcomplex, wacht vaak een lange zoektocht naar een juiste invulling. Bovendien krijg je te maken met een groot aantal partijen met uiteenlopende wensen, eisen en belangen.

domotica-verslag


Energiecafé 2 maart 2015

Meten = weten

Waar: De Smeltkroes, Maarheeze
Wanneer: Maandag 2 maart 2015, om 19:30

Geld verdienen door te besparen op uw energieverbruik
We maken werk van energiebesparing! Wist u dat er nog veel apparaten aan staan als u uw huis verlaat? De televisie staat op stand by. En uw adapter van uw mobiel en uw PC gaan gewoon door. U verbruikt onnodig energie en dit kost u geld. Door inzicht te krijgen in uw energieverbruik kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening.
Meten = weten = energiebesparen!
Wij weten nu vaak niet hoeveel energie we verbruiken. We krijgen eens per maand een rekening en één keer per jaar zien we ons totale verbruik. Onze leden kunnen door middel van verschillende soorten meters ‘real time inzicht’ in hun energie verbruik krijgen. Dit spiegelen wij aan uw eigen energie verbruik van vorig jaar (o.b.v. uw eigen jaarrekening). Hierdoor krijgt u beter grip op uw energiehuishouding. Dit leidt er automatisch toe dat deelnemers ‘verspilling’ gaan voorkomen. Dit bespaart aanzienlijk in geld.
Gratis inzicht en analyse van je energierekening?
Tijdens de avond is alle Cranendonckers aangeboden om gratis hun slimme meter uit te lezen en de data te monitoren. Voor meer informatie: zie het verslag, daar vind je ook de resultaten van de enquete. Heb je interesse en wil je meedoen aan de pilot? Laat het ons weten via info@cooperatiecranendonck.nl. Heb je je al aangemeld voor de pilot? Dan ontvang je hierover binnenkort bericht.

meten___weten


Energiecafé 26 maart 2015

2e Energie Café: Zonnepanelen + Overstappen
Waar:         De Smeltkroes, Maarheeze
Wanneer:   Woensdag 26 november 2015, om 19:30
 
Zonne-energie
Tijdens het vorige Energie Café, dat ging over zonne-energie, zijn alle vragen die er spelen geïnventariseerd. Een aantal mensen heeft zich gemeld om deel te nemen in de werkgroep zon. Met deze mensen hebben we deze vragen beantwoord. De resultaten hiervan delen we op deze avond.
Overstappen van leverancier
In de laatste nieuwsbrief is aangekondigd dat we ook een Energie Café gaan organiseren over het wisselen van energieleverancier. Tijdens dit Energie Café zullen we kort iets vertellen over de mogelijkheden. En zullen we ook de vragen die er leven inventariseren. Die zullen we in een volgend Energie Café behandelen. Wilt u nu al  overstappen? Dan kunnen we u daarin op het Energie Café tijdens de borrel ook mee helpen. Neem dan uw energierekening mee.
Programma:
  • 19.30 Inloop
  • 20:00 Zonne-energie: beantwoorden vragen vorige Energie Café + discussie
  • 21:00 Overstappen: korte inleidende presentatie + inventarisatie vragen
  • 21:30 Borrel

overstappen

energiecafe-zonnepanelen


Energiecafé 3 september 2015

Eerste Energie Café Zonnepanelen
Waar:         De Smederij, Soerendonk
Wanneer:   Woensdag 3 september, om 19:30
Op woensdag 3 september vond het energie café over zonnepanelen plaats. Deze werd met meer dan ongeveer 50 aanwezig druk bezocht. Als eerste bedankt voor alle enthousiaste reacties vooraf, tijdens en na deze avond!
Onderzoek naar behoeftes bij leden
Op deze avond hebben de aanwezigen hun vragen over zonnepanelen op een formulier ingevuld. Dit is heel waardevol gebleken, omdat het ons een heel goed beeld geeft welke vragen en twijfels leven. We zitten – zo blijkt – met veel dezelfde vragen rondom zonnepanelen. Deze vragenlijst is een mooi uitgangspunt voor de Werkgroep Zon. Met de Werkgroep Zon gaan we kijken hoe we als Coöperatie Cranendonck goed kunnen inspelen op de behoefte die er leeft. In het document “Vragen Energiecafe Zon” (zie link onder) is te lezen hoeveel % van de aanwezigen wel of geen zonnepanelen zou willen, of al op zijn of haar dak heeft liggen!
Oproep voor Werkgroep Zon
Op onze oproep om deel te nemen in de werkgroep, is enthousiast gereageerd. Met degene die hebben aangegeven hier te willen meedenken, is persoonlijk contact opgenomen. Binnenkort vindt de eerst bijeenkomst van de Werkgroep Zon plaats. Op het volgende energiecafé zullen we hiervan de eerste ideeën en resultaten bespreken.
Heb je vragen? Laat het ons weten!
Mocht je nog vragen hebben die niet er niet bij staan, dan kun je dit alsnog aan ons laten weten. Via de link “Enquete Zonnepanelen Energie” hieronder ook het formulier dat is uitgedeeld tijdens het Energie Café. En mocht je niet aanwezig zijn geweest, maar mogelijk wel een rol willen spelen in de Werkgroep zon? We horen graag van je via info@cooperatiecranendonck.nl

Energiecafe 19 juni

Geslaagde openingsbijeenkomst Coöperatie Cranendonck
Op donderdag 19 juni vond de openingsbijeenkomst van de coöperatie plaats in “De Smederij” Dorpsstraat 26 in Soerendonk.

Hieronder kunt het verslag in De Grenskoerier en Eindhovens Dagblad lezen van deze avond.