Cursus “Nul op de Meter” van start in november

Nul op de meter
Hoe zorg je voor een lage energierekening en een gezond en comfortabel huis?
De coöperatie Cranendonck organiseert deze winter speciaal voor inwoners uit Cranendonck alweer voor de vierde keer de cursus “Nul op de meter”.

Drie avonden
De cursus bestaat uit drie dinsdagavonden (20 november, 29 januari en 26 februari) en wordt deze keer gegeven door Lars Boelen. Precies, onze gastspreker op ons energie café “van ’t gas af” op 2 oktober. Zo kunt u alvast kennismaken en kijken of de cursus ook voor u van waarde kan zijn. In deze cursus leert door de ogen van een ervaren energieadviseur naar je eigen woning kijken en krijg je inzicht in je energieverbruik. Je kijkt naar warmteverliezen en warmtebronnen, het belang van kierdichting en goede ventilatie. Ook de samenhang tussen maatrelen is belangrijk. Maatregelen gericht op kierdichting zijn bijvoorbeeld alleen verstandig als je ook een goede ventilatieoplossing kiest.

Plan van aanpak voor je huis
Tijdens de cursus werk je aan een plan van aanpak voor je huis. Voor sommigen betekent dat investeren in duurzame maatregelen, anderen hebben inzicht en een plan voor vervangingen in de toekomst.

Meedoen?
De cursus staat open voor inwoners uit Cranendonck. Ter dekking van de kosten van de cursusruimte en het materiaal, vragen we een bijdrage van € 100 per deelnemer.
Heeft u vragen over de cursus en/of wilt u zich opgeven? Dat kan per email naar  info@cooperatiecranendonck.nl met als onderwerp ‘aanmelden cursus’

(Voor meer info over het lidmaatschap en/of aanmelden zie contactpagina).